Ciorba de vita cu taietei si legume!
Ingrediente:
Taietei:
- 1 ou
- 100 g faina
- 1 praf de sare
Ciorba:
- 300 g carne de vita
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras
- 1 telina mica
- 300 ml suc de rosii
- 1 legatura leustean
- ulei de masline
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
Se taie carnea de vita cubulete. Legumele le curatamsi le dam prin razatoarea mare, ceapa si ardeiul gras le tocam marunt.Incingi uleiul intr-o tigaie, se pune carnea si legumelesi le lasam pana cand legumelese inmoaie si carnea este putin patrunsa. Punem putina sare si cimbru. Intr-o oala punem 2,5 l de apa si cand fierbeadaugam carnea si legumele. Lasam sa fiarba, la foc mediu, pana cand carnea este bine patrunsa. Daca apa scade foarte mult, completam pe parcurs. Intre timp, pregatim taieteii. Punem faina pe masa, facem o gaura in miljoc, punem un praf de sare, oul si amestecam cu furculita, dupa care framantam un aluatul. Intindem aluatul pe masa presarata cu faina intr-o foaie subtire si o lasam sa se usuce putin. Rulam foaia si cu un cutit lat taiem taieteii cat mai subtiri. Ii lasam sa se usuce circa 10 minute. Cand carnea este fiarta, adaugam sucul de rosii si taieteii, punem sare, daca este necesar si lasam la fiert pentru inca 10 minute. Oprim focul si punem leusteanul tocat marunt.
Reteta recomandata 2 ani!
Pofta buna!