Ganduri!

Ganduri!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Cum iti schimba viata un copil! Ganduri!images

Cea mai buna descriere despre viata dupa ce apare un copil este facuta chiar de mama!

Ca tanar cuplu, toti ne dorim la un moment dat sa avem un copil, dar nicioadata nu ne gandim ca dupa ce apare copilul, nu exista niciun curs, nicio carte, care sa ne pregateasca PENTRU TOT ce urmeaza si sa ne faca sa intelegem ca in momentul in care un copil apare in viata noastra, totul se schimba. Poate majoritatea dintre noi, ne gandim ca in momentul in care apare copilul, apare o responsabilitate enorma si cheltuieli mult mai mari, dar nu multi dintre noi ne gandim cum ne schimbam emotional.

Ca si mame, multe dintre noi nu ne gandim ca aparitia bebelusului in viata noastra ne va schimba, ca vom trai tot timpul cu o “durere” in suflet si vom fi mai tot timpul vulnerabile emotional. Dupa nastere, la majoritate dintre noi, va reveni  instincul primitiv de a ne proteja puiul si asta este cam tot ce conteaza. Fara sa ne dam seama renuntam la noi si la manechiura sofisticata, parul aranjat si machiajul nelipsit la fiecare iesire din casa.

Ne gandim vreodata, inainte sa apara copilul, ca absolut nicio decizie nu va mai fi luata cu usurinta, nici macara deciziile de zi cu zi si ca dupa concediul de maternitate, fiecare zi la job va fi doar cu gandul acasa? Ca ne va fi dor de acel miros special al perfectului nostru?

Daca inainte sa devenim mame ne preocupa extrem de mult felul in care aratam, kg in plus, sa nu avem burta, sa fim ca niste fotomodele trase prin tipla, ne gandim ca dupa nastere, cicatricea de la cezariana si vergeturile ramase in urma kg luate pe timpul sarcini, vor fi motive de mandrie?

Daca pana sa apara copilul in viata noastra, ne iubim soti, cu siguranta nu ne-am gandit niciodata ca dupa aparitia copilului il vom iubi si mai mult, pentru ca are grija de perfectul nostru? Pentru ca are grija sa-l schimbe, sa-i dea sa manance sau pentru simplu fapt ca se joaca cu el?

Daca pana sa apara copilul, bucuriile din viata noastra ne faceau sa radiem, cu siguranta nu ne-am gandit ca primul pas al copilului nostru ne va face sa exaltam, sa ne sara inima din piept de fericire si bucurie.

Cu siguranta decizia de a face un copilul nu este una pe care am putea vreodata sa o regretam iar provocarile minunate care ne asteapta dupa o astfel de decizie sunt o multumire.

Voi la ce v-ati gandit cand ati luat decizia de a deveni parinti?

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.