Musuroi de cartita clasic.

Musuroi de cartita clasic.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pentru blat aveti nevoie de:

  • 4 oua
  •  100gr faina
  •  100gr zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de lapte
  • 1 praf de sare

+ 3 banane

Mod de preparare:

Punem intr-un castron cele 4 oua, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare si mixam. Adaugam 2 linguri de ulei si 2 linguri de lapte si  amestecam usor cu o spatula. Adaugam apoi treptat faina cernuta amestecata cu cacao si  amestecam usor cu spatula pana obtinem o compozitie omogena. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 24cm tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si o punem in cuptorul preincalzit ( 150 – 160 C ) pentru aproximativ 20 de minute. Dupa coacere se mai lasa 20 de minute in forma ca sa se raceasca .
Pe suprafata blatului racit trasam un cerc la o distanta de 1 cm de margine. Indepartam coaja blatului cca 1 cm adancime. Coaja blatului pe care am indepatat-o , o punem intr-un castron separat si o facem firimituri mici. Bananele decojite le taiem pe jumatate de-a lungul si se asaza in plat ( cerc), cu partea taiata in jos.

Crema:

Crema este un amestec de frisca si budinca de vanilie.

Budinca de vanilie:

  • – 4 oua
  • Zahar  250 gr
  • Lapte – 1 litru
  • Faina – 1/2 cana
  • sare – varf cutit
  • pastaie de vanilie sau extract de vanilie – 1 buc(1/2 fiola)
  • unt – 2 linguri mari

Mod de preparare:

Se incalzeste usor laptele intr-un vas . Galbenusurile de la cele 4 oua le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul. Cernem  faina si o adaugam in compozitia de mai sus. Se ia un polonic de lapte caldut si se toarna peste galbenusurile spuma amestecand bine. Se rastoarna peste restul de lapte de pe foc amestecand incotinuu, spre sfarsit adaugam miezul unei pastai de vanilie sau extract de esenta de vanilie si cele 2 linguri de unt. Budinca este gata atunci cand usor usor se incheaga si face deasupra ca niste bolboroci.Intre timp am tinut gelatina la hidratat in apa rece, apoi am batut frisca. Pentru gelatina verificati si instructiunile de pe ambalaj. Am amestecat apoi budinca de vanilie cu frisca batuta si gelatina dizolvata, dupa ce am omogenizat bine cele mentionate mai sus adaugam si fulgi de ciocolata. Crema trebuie sastea  la frigider pentru cca 10 minute. Crema obtinuta se toarna usor peste banane si se aranjaza sub forma unei cupole. Imediat dupa ce am aranjat crema se presara firimiturile din blat deasupra cremei apasand usor pentru a se fixa pe crema. Prajitura o putem servi dupa ce sta la frigider cca 2 ore.

Pofta Buna!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.