Orez cu lapte si mar copt

Orez cu lapte si mar copt

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ingrediente:

  •  o cana cu orez
  • 4 cani cu lapte ( sau apa pentru cei mici )
  • 150g zahar
  • un plic cu vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  •  de coaja rasa de portocala
  • 2 mere potrivite
  • scortisoara

Mod de preparare:

Merele se curata de cotor, se pune o lingurita scortisoara si se pune la copt 25 minute la 180 º C. Dupa ce s-au racit, se curata de coaja , iar miezul se paseaza cu furculita. Apoi, spalam orezul si fierbem timp de 10 minute cu o ceasca de apa. Dupa cele zece minute scurgem apa. Intr-un alt vas, punem la fiert laptele si coaja rasa de lamaie si portocala. Cand incepe sa dea in clocot, adauga orezul. Adaugam vanilia, zaharul si amestecam bine, pana se incorporeaza.

Obtional !Intr-un vas termorezistent si antiaderent se pune orezul fiert, se niveleaza pentru a se forma un strat si se aseaza deasupra merele coapte. Se va da vasul la cuptor 15 minute si apoi se serveste cald sau rece, dupa preferinta.

De stiut!

  • orezul se poate fierbe in lapte (pentru copiii mai mari) pentru cei mici fierbem in apa
  • vasul care merge la cuptor se poate unge cu putin unt
  • merele se pot aroma cu putina scortisoara
  • daca cel mic prefera un preparat mai dulce, se poate adauga putina miere in momentul servirii

Preparare pt bebe 8 luni +.

Ingrediente:

  • 2 mere
  • 100 gr orez
  • lapte formula preparat

Merele le spalam, le dam la cuptor pana se inmoaie. Spalam orezul si-l fierbem in 300 ml apa clocotita pana cand bobul devine moale. Punem miezul de la merele coapte intr-un blender cu orezul fiert si 2 lingurite de lapte formula ( nepreparat ). Mixam pana cand obtinem o crema. ( Peste crema putem adauga lapte formula, in functie de consistenta dorita). Pentru bebelusi care pot manca si bucatele , un mar il putem taia cubulete si amescam in orezul mixat.

Pofta buna!

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.