Parc = Joaca – NU Mancare!

Parc = Joaca – NU Mancare!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

fdfd

De ceva timp, când ies cu copilul în parc, mergem la locurile special amenajate, sunt copii multi și îmi doresc ca copilul meu sa interacționeze cu alți copii, sa se joace, sa schimbe jucari. Îmi place foarte mult să-l vad jucându-se și comunicând cu copii, dar pe lângă lucrurile frumoase mai vad și lucruri pe care nu reușesc sa le înțeleg. Nu de puține ori, am observat foarte multe mămici, bunici, bone, care își aduc copii la locul de joaca, ii așează frumos pe o băncuța și se apuca sa le întindă masa. Nu înțeleg fenomenul, de ce în parc, de ce nu acasă, de ce în fata altor copii?

La locul de joaca iesim sa ne jucam!

Nu mi se pare normal acest lucru, nu este în regula, copii au vârste diferite, poate eu copilului meu nu-i dau sa mănânce ceea ce o alta mămică ii da copilului ei, de ce trebuie să-i explic copilului meu ca nu are voie acel aliment, in timp ce el, cu ochii cat casa, poftind și cu gura deschisa întinde mana ca vrea și el…

Nu mi se pare in regula, nu este igienic să-i dau copilul sa manance în parc, el iese afara, la joaca, își baga mâinile în nisip, noroi, pune mâinile pe tot ce exista în acel parc, pana la urma asta e motivul pentru care mergem la locul de joaca, sa ne jucam, sa ne murdarim și nu sa mâncăm.

Copii sunt pofticiosi, curioși, vor sa guste, lucru absolut normal, cum să-i explici unui copilas, la locul de joaca, când vede un alt copil ca mănâncă, ca el nu are voie? Ca e murdar, ca mâncăm acasă, ca alimentul respectiv poate nu vrei sa îl oferi la vârsta respectiva….

Un alt aspect care ma oripilat, este acela ca după ce ca vii în parc cu copilul și te apuci să-i dai sa mănânce fără sa te gândești ca în jurul copilului tău mai sunt și alți copii, fara niciun stres ii oferi copilului meu sa mănânce, fara sa ma întrebi pe mine, ca parinte și mai mult de atât, pui mana pe mâncare și ii oferi copilului meu sa mănânce, din mana ta…SERIOS? Normal, poate pentru multi este un gest frumos, s-a gândit și la copilul meu, dar pentru mine nu este, mi se pare lipsa de respect și responsabilitate. Tu ca și părinte, te-ai gândit sa ma întrebi dacă copilul meu are voie acel aliment, dacă vreau să-i dau sa mănânce alimentul respectiv sau pur și simplu te-ai gândit ca mai sunt și copii care au anumite alergi? Cu siguranță nu, nu te-ai gândit ca oferindu-i sa mănânce, poate chiar nu-i faci un bine.

indexPe mine chiar ma deranjaza aceasta atitudine, nu este normal, ii poti da copilului sa manance acasa, inainte sa iesi cu el in parc sau daca nu vrea sa manance acasa, poti gasi N variante unde sa-i dai de mancare, dar nu in parc, in fata altor copii, nu fara sa-i intrebi insotitorul copilui caruia vrei sa-i oferi un aliment, daca copilul are voi, daca vrem sa-i dam sa manance in parc. Mi se pare un minimum de bun simt si respectat fata de ceilalti din jurul nostru.

Intelegere, Respect, Bun Simt!

Poate, candva, nu stiu cand, o sa inceapa sa ne pese si de cei din jurul nostru, vom incepe sa ne gandim ca poate ceea ce noua ni se pare normal, in regula, altora NU. Trebuie sa intelegem ca suntem diferiti si ca fiecare dintre noi, ne crestem copii asa cum vrem si cum consideram noi ca este bine pentru copilul nostru si daca tu, ca parinte, ii dai copilului tau chipsuri, pufuleti si altele, cu siguranta asta nu inseamna ca si un alt parinte ii ofera copilului sau aceleasi alimente.

Eu ii dau baiatului meu sa manance inainte sa iesim afara, asa ne-am obisnuit, merg pe principiul ca am iesit afara sa ne jucam, sa ne murdarim si NU SA MANCAM!

Poate sunt exagerata, poate incerc sa-mi protejezez prea mult copilul, poate nu… poate asa este normal…sau poate, pur si simplu imi pasa prea mult de cei din jur, de normalitate, decenta si bunul simt vreau sa primeze.

Voi ce parere aveti despre acest subiect? Voi cum vedeti lucruruile? Sunt curioasa daca mai sunt si alte mamici cu aceiasi gandire ca a mea.

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 thoughts on “Parc = Joaca – NU Mancare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.