Supa crema de legume
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 radacini pastarnac
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei capia
- condimente dupa gust ( sare, piper)
- patrunjel proaspat
- costita de porc afumata ( obtional )
Crutoane:
- 3 felii de paine
- ulei de masline
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Spalam bine legumele si le curatam. Taiem ceapa si o punem intr-o oala, la calit in 2 linguri de unt. Taiem si celelalte legume cubulete. Adaugam toate legumele peste ceapa, punem putina apa, adaugam si costita, condimentam cu sare, piper si le lasam cateva minute la calit. Adaugam apoi 2 cani de apa si lasam sa fiarba.
Cat fierb legumele impreuna cu costita pregatim crutoanele: Taiem cuburi feliile de paine si dam la cuptor pentru cateva minute. Le scoatem, le stropim cu ulei de masline si cu usturoiul pisat bine. Le dam inapoi la cuptor pana se rumenesc . Cand legumele sunt fierte, dam oala de pe foc, scoatem legumele si pastram supa in care au fiert.
Apoi pasam bine legumele ( in blender), pana se formeaza o pasta. Se pune pasta de legume intr-o oala, iar peste pasta se pune supa cate putin, pana ajungeti la consistenta dorita si se amesteca. La sfarsit, se adauga patrunjelul tocat marunt si crutoanele.
Pofta buna!!!