Briose cu banane si struguri!
Ingredinete:
● 250 gr faina
● 150 gr zahar
● unt 115 gr
● 3 banane coapte
● un ciorchine de struguri
● scorțișoară ( 1 linguriță)
● vanilie ( 1 linguriță)
● 1 linguriță praf de copt
● 2 oua
● 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu pentru gătit.
Mod de preparare:
Într-un bol mare adăugăm: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoară, amestecam cu un tel .
Separat într-un alt vas pasam bananele pana obținem un piure. Peste piureul de banane adăugăm cele doua oua, bătute în prealabil, esența de vanilie și untul topit și răcit. Nu punem untul fierbinte, imediat ce a fost luat de pe foc. Dupa ce punem untul, amestecam foarte bine pana se omogenizează toate ingredientele.
Cu ajutorul unei linguri de lemn adăugăm compoziția de banane peste compoziția cu faina. Aluatul nu se amesteca foarte mult, este suficient sa amestecam pana se omogenizează toate ingredientele. Adăugăm și boabele de struguri. Punem aluatul obținut în tava de briose, în care am așezat hârtiuțele speciale pentru brioșe. Introducem tava în cuptorul preîncălzit, 180c, pentru circa 20-25 de minute.
Un desert bun și sănătos ori un mic dejun cu un pahar de lapte / un ceai de fructe de pădure 😊.Eu am împărțit compoziția în doua, asa am făcut brioșe cu banane și brioșe cu banane și struguri .
Pofta buna!