Budinca cu pere!
Ingrediente:
- 2 pere
- 2 oua
- 150 ml lapte
- 1 lingura amidon de porumb
- putin unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Curatam perele de coaja si de seminte, le taiem cubulete si le punem la fiert in apa ( pastram cateva felii pentru decor). Cand s-au inmuiat, le scurgem, le lasam sa se raceasca, dupa care le pasam. Amestecam galbenusurile cu laptele si punem pe foc mic pana cand se ingroasa. Lasam compozitia sa se raceasca. Amestecam crema de ou cu piureul de pere, amidonul si incorporam, la final, albusurile batute supuma tare. Turnam compozitia in doua vase mici termorezistente unse cu unt, asezam deasupra feliile de pere. Vasele le punem ulterior intr-o tava in care am turnat putina apa fiarta. Le bagam in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. Le lasam sa se racoreasca si le putem servi.
Reteta recomandata de la 12 luni!
Pofta Buna!