Cheesecake cu capsuni.

Cheesecake cu capsuni.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Cheesecake fara coacere cu capsuni.


Reteta:

Ingrediente blat:

  • 300 gr biscuiti ( puteti folosi ce biscuiti doriti ) eu am folosit biscuiti digestivi cu scortisoara
  • 150 gr unt topit

Ingrediente jeleu de capsuni:

  •  250 gr capsuni proaspete
  • 10 g gelatina
  • 100 ml apa ( pentru gelatina)
  • 2 linguri zahar

Ingredinete crema:

  • 500 gr crema de branza
  • 500 ml smantana lichida ( pentru frisca )
  • 100 ml apa ( pentru gelatina )
  • 20 gr gelatina
  • 100 – 150 gr zahar pudra ( puneti 100 gr si gustati crema ,daca preferati maio dulce ,puteti adauga mai mult zahar)
  • 100 ml lapte caldut
  • esenta de vanilie

Nota! : Decorul poate fi facut cum doriti , puneti-va inspiratia in practica . Eu am folosit cateva capsuni proaspete ,pe care le-am aranjat de jur-imprejurul tavi.

Mod de preparare:

Preparare blat:

Biscuitii se zdrobesc in blender se amesteca cu untul topit. Intr-o tava rotunda (24 cm ) unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie de copt, punem biscuitii, intindem amestecul uniform pe toata suprafata si nivelam cat mai bine. Dupa ce am intins uniform compozitia bagam tava la frigider cat preparam crema.

Preparare crema:
Taiem capunile in jumatate si le punem de jur in prejur cu partea taiate bine lipita de inelul tavii. Mixam crema de branza (crema de branza trebuie sa fie la temperatura camerei ) cu zaharul si vanilia timp de cca 2  minute. Adaugam treptat frisca lichida in timp ce mixam la viteza redusa, marim viteza si mixam inca 2 minute. Gelatina o amestecam cu apa rece si o lasam sa se hidrateze cca 10 minute, apoi amestecam cu laptele pe care l-am incalzit pe foc.
(Nota!  Laptele sa nu fie clocotit , doar putin incalzit)
Punem treptat amestecul de lapte si gelatina peste crema de branza, in timp ce mixam la viteza medie. Turnam incet compozitia in tava peste blat si capsunile asezate. Dam cheesecake-ul la frigider pentru cca 4 ore ( minim).
Jeleul de capsuni:

Punem capsunile intr-o cratita cu zaharul pe foc, si lasam la foc mic cca 5 minute. Luam de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi pasam totul cu blemderul de mana. Gelatina o amestecam cu apa rece si o lasam sa se hidrateze cca 10 minute. Lasam amestecul sa se raceasca si il turnam peste cheesecake-ul care a stat cateva ore la frigider. Dam din nou la frigider pentru  cca 2 ore ( minim). Inainte de a indeparta inelul, lasam la temperatura camerei cca 20 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit dezlipim cu atentie cheesecake-ul de inelul tavii.

Nota! Taiem cheesecake-ul felii cu un cutit inmuiat in apa calda.

Pofta buna!

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.