Mancare de legume cu pui
Ingrediente:
- 3- 4 cartofi
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- ardei gras ( verde / rosu)
- radacinoase ( telina, pastarnac, radacina patrunjel)
- ulei masline
- condimente ( oregano, sare, piper)
- Suc de rosi 500 gr
- faina pentru rantas
- pui (un piept de pui)
Mod de preparare:
Spalam carnea foarte bine si o taiem bucatele, o punem in oala si o calim in putin ulei de masline, ulterior cand carnea este usor rumenita ,adaugam si ceapa, lasam cca 5 min . Adaugam legumele si completam cu apa cat sa acopere in intregime carnea si legumele. Lasam sa fiarba la foc mediu. Cand legumele sunt fierte adaugam sucul de rosi si amestecam bine, lasam sa fiarba in continuare, cca 10 minute. Adaugam condimentele, dupa gust si preferinte. Daca dorim ca mancarica sa aiba un sos mai gros, puteti face rantasul, 2 linguri de faina cu putina apa, amestecam bine sa nu fie cocoloase, adaugam peste mancare si amestecam. Dupa ce am pus rantasul mai lasam sa fiarba cca 5- 10 minute .
Pofta buna!