Papanaşi cu dulceaţă şi smântână
Ingrediente:
8 porti.
- 400 g branza de vaci
- 2 oua
- 50 gr zahar
- 300 gr faina
- 5 g praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- vanilie esenta
- ulei pentru prajit
- zahar pudra
- smantana
- dulceata ( fructe de padure, visine, de afine)
Mod de preparare:
Într-un bol punem brânza de vaci, zahărul, ouăle şi esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie. Amestecăm cu o furculiţă, apoi adăugăm făină amestecată cu praful de copt. Frământăm aluatul cu mâna până încorporăm toată făină.
Punem faina intr-un vas si se trec mainile prin faina inainte de a modela aluatul. Se ia cu o lingura din aluat si se formeaza bile din aluat de doua dimensiuni: 2-3 cm pentru capca si 6-7 cm pentru papanasii propriu-zis si se trec prin faina. Formele de 6-7 cm pentru papanasi se turtesc putin in maini si se face la fiecare o adancitura in miljoc, formand astfel un inel.
Papanasi astfel formati se prajesc in ulei bine incins, la foc mediu pe ambele parti. Se scot si se lasa la scurs pe un servetel de hartie. Deasupra punem câte o lingură de smântână şi o linguriţă de dulceaţă şi aşezăm bila mică în mijloc.
Pofta buna!
2 thoughts on “Papanaşi cu dulceaţă şi smântână”
Zahar la bebelusi??? Pana la 1 an chiar 2 ,zaharul este total interzis.
Buna ziua, zahărul poate fi opțional, daca doriti sa-i faceti celui mic , puteti sa nu puneti cele 50 de gr de zahăr. Reteta de papanasi este pt cei mai mari având în vedere că se prajesc. Pentru cei micuți este recomandată rețetă de papanasi fierti. Multumim. O zi frumoasă.