Pizza
Ingrediente:
Aluat:
- 3 pahare de faina
- un plic de drojdie usacata
- putina sare
- un pahar de apa
- 2 linguri de ulei de masline
Compozitie:
Dupa preferinte 🙂
Noi am folosit urm:
- suc de rosi
- cascaval
- parmezan
- ardei gras
- masline
- sunca
- piept de pui fiert
- masline
- porumb
Mod de preparare:
Apa trebuie sa fie calduta. Amestecam un pahar de faina cu drojdia uscata si adaugam paharul de apa calduta. Amestecam foarte bine. Punem sarea si adaugam restul de faina, amestecam foarte bine si la final adaugam uleiul de masline. Framantam cateva minute aluatul pana devine elastic. Daca vi se pare ca nu este suficient de elastic puteti sa mai adaugati putina faina. Acoperim bolul cu un servet de bucatarie si lasam aluatual cca 30 de minute. Tapetam tava cu hartie de copt. Intindem o parte din aluat pe forma tavi, adaugam sosul de rosi si restul ingredientelor. Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca. 20 de minute.
Pofta buna!