Saratele cu branza, susan si cascaval
Ingrediente:
- 500 gr făină
- 250 gr unt 82% grăsime
- 200 de gr brânză telemea
- 200 grame iaurt, 3,5% grăsime
- 1 ou pentru uns sărățelele pe deasupra
- semințe de susan pentru presărat pe deasupra sărățelelor
- cascaval pentru ras pe deasupra saratelelor
Mod de preparare:
Punem făina într-un bol încăpător. Untul il radem deasupra făinii, la fel branza. Framantam rapid, de preferat cu robotul, până când toată compoziția va avea aspectul granulat, ca de nisip. Adaugam iaurtul și se frământăm rapid, doar cât e nevoie să se adune aluatul. Punem aluatul pe blatul unde lucram, se presează într-o formă patrata / rotunda, cum doriti și se învelește în folie alimentară. Se dă aluatul la frigider pentru cca 1 ora. După ce aluatul a stat la frigider, se presară faina pe masa de lucru, impartim aluatul în 2 bucăți egale și intindem cu sucitorul în foi cu grosime uniformă de aproximativ 5 mm. Pornim cuptorul la 180 de gr Celsius. Batem oul cu furculița și cu o pensulă fină ungem aluatul pe toată suprafața. Decupam sărățelele în forma dorită.
Presaram pe deasupra susan și se așează sărățelele în tava acoperita cu hârtie de copt, razuim cascavalul. Coacem sărățelele la 180 de gr Celsius până se rumenesc frumos (20 minute).
Pofta buna!