Saratele cu branza, susan si cascaval

Saratele cu branza, susan si cascaval

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


 

Ingrediente:

  • 500 gr făină
  • 250 gr unt 82% grăsime
  • 200 de gr brânză telemea
  • 200 grame iaurt, 3,5% grăsime
  • 1 ou pentru uns sărățelele pe deasupra
  •  semințe de  susan pentru presărat pe deasupra sărățelelor
  • cascaval pentru ras pe deasupra saratelelor

 

Mod de preparare:

Punem făina într-un  bol încăpător. Untul  il radem deasupra făinii, la fel branza. Framantam rapid, de preferat cu robotul, până când toată compoziția va avea aspectul granulat, ca de nisip. Adaugam iaurtul  și se frământăm rapid, doar cât e nevoie să se adune  aluatul. Punem aluatul pe blatul unde lucram, se presează într-o formă patrata / rotunda, cum doriti  și se învelește în folie alimentară. Se dă aluatul la frigider pentru cca 1 ora. După ce aluatul a stat la frigider, se presară faina pe masa de lucru, impartim aluatul în 2 bucăți egale și intindem cu sucitorul în foi cu grosime uniformă de aproximativ 5 mm. Pornim cuptorul la 180 de gr Celsius. Batem oul cu furculița și cu o pensulă fină ungem aluatul pe toată suprafața. Decupam sărățelele în forma dorită. Presaram pe deasupra susan și se așează sărățelele în tava acoperita cu hârtie de copt, razuim cascavalul. Coacem sărățelele la 180 de gr Celsius până se rumenesc frumos (20 minute).

Pofta buna!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.