Sarlota de ciocolata!
Sarlota de ciocolata!
Ingrediente:
- 1 L de lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 5-6 linguri de cacao ( cacaoa poate fi inlocuita cu roscove )
- 8 linguri de faina ( dupa preferinte faina )
- 2 linguri de unt
- zahar dupa gust ( noi am folosit zahar brun 5 linguri rase) ( zaharul poate fi inlocuit si cu alti indulcitori , dupa gusturi si mai ales daca vor manca si cei mai micuti 🙂 )
Mod de preparare:
Punem intr-o cratita toate ingredientele. Amestecam bine cu un tel pana ce totul se omogenizeaza, sa avem grija sa nu se formeze cocoloase. Punem amestecul pe foc mic. Amestecam bine cu un tel. Dupa cca. 5 min , sarlota incepe sa se lege si trebuie sa amestecam constant pentru a evita formarea cocoloaselor si sa nu se arde. Mentinem sarlota pe foc pana la densitatea care ne place, dar trebuie sa stim ca rece o sa fie mai tare. Luam de pe foc sarlota si o punem in vase, dupa cum va place. Putem adauga in compozitia sarlotei tot ce ne place , pentru un gust si mai bun. Ex : nuca de cocos, dulceata, sirop de dulceata, nuca, migdale.
Pofta Buna!