Somon cu piure si sparanghel!
Ingrediente:
- 200 g somon
- 2 cartofi mici
- 2 bughetele de broccoli
- 2 lingurite de unt
- 2 bucati de sparanghel
Mod de preparare:
Se spala cartofii, ii curatam de coaja, se spala din nou, ii taiem cubulete si ii punem la fier in apa impreuna cu buchetelelede broccoli spalate bine. Lasam sa fiarba pana cand legumele sunt bine patrunse, le scurgem, le punem in blender impreuna cu untul si le mixam. Punem intr-o tava mica o bucata de hartie de copt. Pe hartia de copt asezam pestele si strangem hartia in jurul somonului, introducem tava in cuptorul incalzit la 180 C pentru 20 de minute. Daca sparanghelul cumparat are o baza foarte fibroasa, atunci indepartam aceasta parte. Spalam sparanghelul foarte bine si il punem pe baie de aburi pentru 7-8 minute. Servim pestele curatat foarte bine de oase si taiat bucatele, alaturi de piure si sparanghel.
Reteta recomandata dupa 1 an!
Pofta Buna!