SPAGHETE BOLOGNESE.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită tocată
- o ceapă
- sare
- piper
- sos de roşii
- boia de ardei dulce
- oregano
- ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 cutie de spaghete + fundite pt cel mic
Mod de preparare:
Spaghetele se pun la fiert într-o oală, cu sare şi o lingură de ulei de măsline, şi se lasă la fiert conform timpului indicat pe ambalaj.
Ceapa se toacă mărunt împreună cu usturoiul, şi se pun la călit pentru 5 minute într-o tigaie cu ulei de măsline ( eu am folosit o tigaie in care gatesc fara ulei). Adaugam carnea şi lasăm să se caleasca aproximativ 30 de minute. Separat , am incalzit putin sucul de rosii ( facut in casa – cu rosii, ceapa, morcov, condimente, pasta de tomate, cimbru ). Important ca sarea să se adauge înspre final, pentru a evita întărirea cărnii de vită.
La sfârşit, se adaugă toate condimentele (sare, piper, boia dulce, oregano), se încorporează şi se stinge focul. Amestecam susul de rosii cu carnea de vita, ulterior cu spaghetele fierte în prealabil. Obtional se poate pune si parmezan.
Poftă bună!