Supa de pui cu galuste!
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1/2 ceapa
- o legatura patrunjel
- radacinoase ( telina, pastarnac, radacina patrunjel)
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 piept de pui
Ingrediente pentru galuste:
- gris
- 1 ou
- putina sare ( obtional )
Mod de preparare:
Intr-o oala punem puiul la fiert, spalat in prealabil, lasam la fiert, circa 40 de minute, timp in care, cu o spumiera luam spuma. Separat intr-un alt vas, punem la fiert legumele, spalate in prealabil si taiate cubulete. Cat fierb legumele si puiul, preparam compozitia pentru galusti, intr-un vas batem oul si adaugam in ploaie grisul, putin cate putin, compozitia trebuie sa fie un pic mai tare ca smantana. Compozitia obtinuta trebuie lasata, circa 10-15 minute, cand supa este aproape de final, fierbe la foc mic, se pun galustile, una cate una cu ajutorul unei linguri. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam si puiul, patrunjelul. Dupa ce am pus si galustile, mai lasam sa fiarba, la foc mic, circa 10-15 minute.
Reteta recomandata de la 10-12 luni!
Pofta buna!
2 thoughts on “Supa de pui cu galuste!”
Este o regula la un ou cate linguri de gris intra?
Bună,
Eu pun din ochi, pui oul, îl bați bine și după torni în ploaie grisul amestecând continuu. Compoziția trebuie sa fie un pic mai tare ca smantana. Dupa lași circa 10 minute și abia după, cu o linguriță punem galustile în supa. Sigur ies bune.
Să-mi scrii, te rog, să-mi spui cum au ieșit. O seara frumoasa.