Tort mousse de ciocolata in trei culori
Ingrediente:
Mousse de ciocolata amaruie:
- 270 g ciocolata amaruie ( 75 % cacao) (trei ciocolate)
- 50 ml lapte
- 250 ml smantana pentru frisca
- 5 g gelatina granule
- 50 ml apa
- 50 g unt
Mousse de ciocolata cu lapte:
- 270 g ciocolata cu lapte (trei ciocolate)
- 50 ml lapte
- 250 ml smantana pentru frisca
- 5 g gelatina granule
- 50 ml apa
- 50 g unt
Mousse de ciocolata alba:
- 300 g ciocolata alba (trei ciocolate)
- 50 ml lapte
- 250 ml smantana pentru frisca
- 10 g gelatina granule
- 50 ml apa
- 50 g unt
Blat de tort:
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri zahar pudra
- 3 linguri ulei
- 6 linguri faina
- esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt (optional)
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza mare a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o crema stabila. Dam mixerul la viteza mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o turnam intr-o tava (22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu ( 180 de grade), pentru cca 30 de minute, (facem testul scobitorii). Blatul se scoate din cuptor. Cand ajunge la temperatura camerei se scoate din forma. Blatul obtinut se taie pe orizontala in 2 felii.
Mod de preparare:
Mousse de ciocolata amaruie: Topim intr-o craticioara ciocolata impreuna cu untul, la foc mic, amestecand in continuu, pana ciocolata este topita si avem o crema lucioasa. Intre timp, batem 250 ml smantana dulce si amestecam gelatina cu 50 ml apa, intr-un bol mic, lasandu-le 5 minute, pana se umfla gelatina. Cand gelatin este umflata, o adaugam peste ciocolata. Tragem de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca la temperature camerei. Cu o spatula, incoporam si frisca batuta, amestecand de sus in jos. Turnam amestecul de ciocolata amaruie peste blat, dăm la congelator 20 minute, continuăm cu mousse-ul de ciocolată cu lapte, cogelator şi mousse-ul de ciocolată albă.
Mousse de ciocolata cu lapte: Urmam aceiasi procedura ca la mousse-ul de ciocolata amaruie. Dăm la congelator 20 minute, continuăm cu mousse-ul de ciocolat alba.
Mousse de ciocolata alba: Urmam aceiasi procedura ca la mousse-ul de ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte.
Punem tortul la frigider 4-5 ore, apoi îl decorăm.
Pofta buna!