Tort mousse de ciocolata in trei culori

Tort mousse de ciocolata in trei culori

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ingrediente:

Mousse de ciocolata amaruie:

  • 270 g ciocolata amaruie ( 75 % cacao) (trei ciocolate)
  • 50 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina  granule
  • 50 ml apa
  • 50 g unt

Mousse de ciocolata cu lapte:

  • 270 g ciocolata cu lapte (trei ciocolate)
  • 50 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina  granule
  • 50 ml apa
  • 50 g unt

Mousse de ciocolata alba:

  • 300 g ciocolata alba (trei ciocolate)
  • 50 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina granule
  • 50 ml apa
  • 50 g unt

Blat de tort:

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt (optional)

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza mare a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o crema stabila. Dam mixerul la viteza  mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o turnam intr-o tava (22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu ( 180 de grade), pentru cca 30 de minute, (facem testul scobitorii). Blatul se scoate din cuptor. Cand ajunge la temperatura camerei se scoate din forma. Blatul obtinut se taie pe orizontala in 2 felii.

Mod de preparare:

Mousse de ciocolata amaruie: Topim intr-o craticioara ciocolata  impreuna cu untul, la foc mic, amestecand in continuu, pana ciocolata este topita si avem o crema lucioasa. Intre timp, batem 250 ml smantana dulce si amestecam gelatina cu  50 ml apa, intr-un bol mic, lasandu-le 5 minute, pana se umfla gelatina. Cand gelatin este umflata, o adaugam peste ciocolata. Tragem de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca la temperature camerei. Cu o spatula, incoporam si frisca batuta, amestecand  de sus in jos. Turnam amestecul de ciocolata amaruie peste blat, dăm la congelator 20 minute, continuăm cu mousse-ul de ciocolată cu lapte, cogelator şi mousse-ul de ciocolată albă.

Mousse de ciocolata cu lapte: Urmam aceiasi procedura ca la mousse-ul de ciocolata amaruie. Dăm la congelator 20 minute, continuăm cu mousse-ul de ciocolat alba.

Mousse de ciocolata alba: Urmam aceiasi procedura ca la mousse-ul de ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte.

Punem tortul la frigider 4-5 ore, apoi îl decorăm.

Pofta buna!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.